Зеленият сертификат в МС ядоса ИТН. От партията припомниха, че никъде в

...
Зеленият сертификат в МС ядоса ИТН. От партията припомниха, че никъде в
Коментари Харесай

Премиерът ядоса ИТН със зеления сертификат

Зеленият документ в Министерски съвет ядоса Има Такъв Народ. От партията припомниха, че на никое място в съдружното съглашение няма такава мярка. Темата разпали и нов скандал в Народното събрание.

„ С изненада установихме, че новата изпълнителна власт, в лицето на министър-председателя и някои министри, изрази очевидна подготвеност за въвеждане на наложителен зелен документ ”, изясни проф. Андрей Чорбанов, представен от Нова тв.

И уточни, че подобен текст не е записан в съглашението и не би трябвало да се лимитира правото на труд.

„ Като лоялни сътрудници настояваме за неналагане на дискирминационни ограничения ”, сподели още Чорбанов.

Реакция имаше и от останалите партии в обединението.

„ Ние сме се обединили към някакви тематики. Никой не е споделил че сме изгубили своите физиономии ще има и такива разграничи

„ Разбрахме се че ще го дискутираме идната седмица дефинитивно. Това е тяхно мнение. Не опонира на общото, което ще се образува в цялата коалиция ”, съобщи Георги Михайлов от Българска социалистическа партия.

Последва отговор от „ Дондуков ” 1.

„ Не знам от трибуната на Народно заседание на база на какви данни е изразена тази позиция ”, съобщи Лена Бориславова, представител на държавното управление.

Въпреки разликите, министър председателят към този момент издаде заповед - до 40 дни в Министерския съвет ще се влиза единствено със зелен документ. За останалата администрация отсрочката е до март.

„ Да се срещнат с уравновесения метод, който предлагаме. А, точно незадължителна имунизация. Човек може да получи документ, в случай че е преболедувал или чрез тестване ”, сподели Кирил Петков.

Обратно в Народното събрание избухна нов скандал след искане на „ Възраждане ” посредством текст в правилника да не се изисква зелен документ за достъп до Народното събрание.

„ Да върнем естествения живот назад в страната. Колегите, тук в залата, са с маски, а като излязат в кулоарте – без ”, сподели Костадин Костадинов.

„ Продължаваме да се държим като богоизбрани. Сякаш нашите права са по-различни от на останалите хора ”, Маноил Манев от ГЕРБ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР